Van moeten naar mogen of willen…

Het was vroeger al zo, toen de kinderen nog klein waren. Om ca. 23 uur begon mijn eigen twilight zone. Man en kinderen sliepen vredig, het ‘moeten’ van de afgelopen dag maakte plaats voor ‘mogen’: de PC doorgronden, opruimen, lezen…alles wat mijn hoofd en hart ruimte gaf.

Tot de dag van vandaag is dat mechanisme gebleven, zelfs nu de hectiek van de dag behoorlijk is afgenomen sinds ik ben gestopt met het zijn van (interim)manager.

Zodra het laatste uur van het etmaal zijn intrede doet, komt er rust en ruimte in mijn hoofd en lijf. De nacht blijkt mijn vriend. Over het belang van die ruimte wilde ik hier schrijven. En over het belang dat we dat gevoel niet alleen in die laatste uren willen hebben, maar veel vaker en verspreid over de dag.

Inspiratie

Gisteravond at ik met Lisette, een oud-studiegenote van de coachopleiding. We hadden veel bij te praten. Naast al haar andere werkzaamheden, o.a. als coach, schrijft zij blogs en artikelen voor haar website.

Vanmorgen zond ze me een link naar haar website, ook zij bleek geïnspireerd door ons gesprek. Ik citeer: “Moeten is een hard woord. Een woord van dwingen, van duwen en trekken. Het woord moeten spookt vaak onbewust door je hoofd en geeft geen fijn gevoel. Wat helpt is 'moeten' vervangen door 'willen'".

Ik zou haar verhaal willen aanvullen.

Niet alleen ‘willen’ is belangrijk. Net zo belangrijk is ‘mogen’. Mag je van jezelf wat minder perfect zijn? Mag je wat meer ruimte innemen? Mag je prioriteiten stellen en kiezen voor jezelf? Natuurlijk mag dat, het maakt je authentieker en gelukkiger. Het maakt je ook een betere leidinggevende of medewerker.

3 tips om van moeten naar mogen te gaan

* Hoor je jezelf vaak 'ik moet...' zeggen? Probeer dat dan eens te vervangen door 'ik mag...'of 'ik wil...'. Voelt het anders? Meer kloppend? Dan zal de activiteit ongetwijfeld minder stress opleveren. Voelt het niet goed? Vraag je dan af waarom en van wie je datgene eigenlijk 'moet'.

* We kennen allemaal To-Do-lijstjes. Heb je er wel eens aan gedacht een Not-To-Do-lijstje te maken? Ontdek hoeveel ruimte er ontstaat!

* Heb je op je werk de indruk dat je teveel moet doen wat je eigenlijk niet wil of niet leuk vindt? Misschien zit je dan niet op de goede plek. Een coach kan je helpen te ontdekken op welke wijze ook je werk meer een kwestie van mogen en willen wordt dan van moeten.

Een duwtje

Soms helpt het om een duwtje in de rug te krijgen. Ik kreeg dat gisteren van Lisette. Mocht jij ook een duwtje nodig hebben, dan help ik je graag!

Neem gerust contact op om de mogelijkheden van individuele- of teamcoaching binnen jouw organisatie te bespreken!