AnkyAtzema.jpg

Anky Atzema

Mijn geboorteplaats is Hoorn, mijn jeugdjaren heb ik doorgebracht in Twente. Daar bezocht ik soms het plaatselijke ziekenhuis en ik vond het er prachtig. De geur, de witte pakjes van de verpleegsters. Dat wilde ik later ook. Het werd geneeskunde. Omdat ik bij mijn sollicitatie naar een assistentenplaats kindergeneeskunde aangaf dat ik zelf ook kinderen wilde, werd ik niet aangenomen. Zo ging dat in die tijd.

Bij de GGD kon ik wel aan de slag, als schoolarts, in Zoetermeer. Na negen maanden werd mij gevraagd tijdelijk de directeur te vervangen. Een paar jaar later nam ik het stokje van hem over. Ik vond het werk geweldig, mede door het enthousiasme van het jonge team waarmee ik werkte. Samen kregen we veel voor elkaar.

Na 14 jaar vertrok ik uit Zoetermeer en ging ik als interim manager aan de slag, meestal betrof het langlopende opdrachten. Een uitgebreid CV vind je op LinkedIn.

Pieken en dalen

Privé maakte ik ondertussen veel mee. Ik ben getrouwd, kreeg twee kinderen, ben gescheiden en heb een nare ziekte overwonnen. Reizen is één van mijn belangrijkste passies. Dit alles zorgde voor de nodige levenservaring.

Een steen verleggen

Bij veel kleinere organisaties mocht ik mijn bijdrage leveren. Maar ook als interim-directeur van een grote, complexe organisatie als de GGD Amsterdam. 

Rond die periode was ik heel intensief betrokken bij de verzorging van mijn moeder en zag ik wat er beter kon in de ouderenzorg. Ouderen verdienen in iedere fase van hun leven een menswaardige en respectvolle benadering. Daar wilde ik graag een bijdrage aan leveren, laten zien hoe het ook kan. Ik werd lid Raad van Bestuur van Omring, een belangrijke speler in de ouderenzorg. Mijn motto is altijd geweest: ik ga voor blije medewerkers. Nu werd het: ik ga voor blije bewoners (cliënten) én voor blije medewerkers. Het was geweldig dat ik dat een vijftal jaren heb kunnen doen.

En nu

In 2013 besloot ik dat het tijd werd het roer om te gooien. Ik maakte een nieuw meerjarenplan. Eén van de eerste stappen was het volgen van de coachopleiding bij Adriaan Hoogendijk. Mooi en intensief.

En nu ben ik coach. Het is prachtig mensen op basis van mijn ervaringen en vaardigheden te mogen en kunnen begeleiden op momenten dat ze het moeilijk hebben, wanneer ze niet weten hoe ze verder moeten. Ik weet hoe bevrijdend het is om tot inzichten te komen waardoor je weer in beweging komt en weer met plezier kunt werken. En dat gun ik iedereen.