Goed samenwerkende teams zijn de motor van de organisatie.

Veel mensen werken in teamverband. Een team kan prestaties leveren, die men alleen nooit voor elkaar krijgt.
Samenwerken kan ook lastig zijn. Een team bestaat vaak uit diverse professionals, ieder met eigen deskundigheden, behoeftes en verlangens. Om goed te kunnen functioneren is men echter ook van elkaar afhankelijk. De kwaliteit van een team wordt bepaald door de interactie.

Maar wat als het team niet goed functioneert? Hoe weet je welke veranderingen je moet doorvoeren om de sfeer, effectiviteit, creativiteit en productiviteit in een team te beïnvloeden als het team niet lekker loopt? Een coach helpt je hierbij op weg.

De laatste jaren wordt steeds meer gewerkt met zelforganiserende teams (ik spreek ik liever over zelfverantwoordelijke teams). Professioneel samenwerken, weten welke rol je in het team vervult, eigen regie durven voeren...daar wordt de nadruk op gelegd.

Dit vraagt een grote verandering van het team en de individuele medewerkers.

Begeleiding

Herken je dit en heb je hierbij begeleiding nodig? Of merk je dat jouw team vast loopt en niet optimaal presteert? Sta je voor een grote verandering?

Graag zet ik mijn jarenlange ervaring als manager en bestuurder in om jullie door deze verandering heen te helpen. Ik ga samen met jullie aan de slag om te kijken aan welke knoppen we kunnen draaien om (weer) passie, nieuwe energie en "zelfverantwoordelijkheid" in het team te krijgen. Het doel van de coaching is altijd om het team beter te laten functioneren; ook op de lange termijn.

 

Benieuwd naar hoe we dit gaan doen? Neem contact op om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.