Nieuw jaar, nieuwe plannen

Nieuw jaar, nieuwe plannen

Deze keer vraag ik om tips!

Het was namelijk weer een bijzondere bijeenkomst vorige week; mijn intervisie-avond met collega-coaches. Ik bracht het thema “marketing” in. Net als zoveel ZZP’ers heb ik eigenlijk een hekel aan het woord… maar meer nog aan wat er achter zit. Het idee om klanten te werven, om actief te acquireren… ik kan er maar niet aan wennen. Mijn collega’s namen me echter flink onder handen. Ik wilde toch graag klanten? Ik had toch veel te bieden? Waarom zou ik dat dan niet duidelijker naar voren brengen?

Veilig (2)...

Veilig (2)...

In mijn vorige blog schreef ik over het belang van je veilig voelen, ook op je werk. Het maakte veel reacties los, het blijkt een belangrijk thema.

Afgelopen week is weer op een afschuwelijke manier duidelijk geworden hoe snel het gevoel van veiligheid kan verdwijnen.

 

Veilig...

Veilig...

Zo'n 40 jaar geleden kochten mijn ouders een appartement in de bergen in Zwitserland. Zij brachten er samen 15 mooie jaren door. Ik heb het geërfd en ik vind het heerlijk als ik weer tijd vind om naar "mijn stilteplek" te gaan.

In het dal staat achter de kerk een knekelhuis. Het klinkt wat luguber, maar ik ga er graag even een kijkje nemen, zeker als ik gasten heb.

Geloof in je #Selfie...

Geloof in je #Selfie...

Als coach weet ik hoe belangrijk het is om regelmatig in jezelf te investeren. Workshops, trainingen, bijeenkomsten en ja... ook coaching kunnen je helpen stappen te maken in de richting waar je graag heen wilt. Dat geldt ook voor mij.

Twee weken geleden ging ik daarom naar een workshop genaamd “Schrijf je los”. Speciaal voor coaches georganiseerd door Boom & Nelissen. Als beginnend blogger vond ik “Schrijf je los” een aansprekende titel. Het werd een verrassende middag, ik leerde veel, maar niet specifiek over schrijven.

Een nieuwe weg

Een nieuwe weg

Een maand geleden was het zover. Voor de laatste keer nam ik afscheid van een organisatie waar ik als (interim)manager een bijdrage aan de vooruitgang heb mogen leveren.      Gedurende 38 jaar heb ik met enorm veel plezier en passie bij zeer veel verschillende zorginstellingen gewerkt. Vaak waren de opdrachten behoorlijk lang voor een interim-manager, omdat er bijvoorbeeld een fusie moest worden voorbereid of omdat er telkens weer een reden werd gevonden mij nog niet te laten gaan. Het gaf me de mogelijkheid de organisatie en de mensen die daar werkzaam waren goed te leren kennen.