Een nieuwe weg

Een maand geleden was het zover. Voor de laatste keer nam ik afscheid van een organisatie waar ik als (interim)manager een bijdrage aan de vooruitgang heb mogen leveren.     

Gedurende 38 jaar heb ik met enorm veel plezier en passie bij zeer veel verschillende zorginstellingen gewerkt. Vaak waren de opdrachten behoorlijk lang voor een interim-manager, omdat er bijvoorbeeld een fusie moest worden voorbereid of omdat er telkens weer een reden werd gevonden mij nog niet te laten gaan.

Het gaf me de mogelijkheid de organisatie en de mensen die daar werkzaam waren goed te leren kennen. 

Mijn fascinatie voor leiding geven

Terugkijkend op die periode besef ik wat ik het meest fascinerend vond aan het zijn van leidinggevende. In je eentje kun je niets, met elkaar is alles mogelijk.

Wat daar voor nodig is, zijn “blije medewerkers”. 

Wanneer iemand op de goede plek zit, zijn talenten kan gebruiken, gefaciliteerd wordt om het optimale uit zichzelf te halen… dan creëer je als organisatie de juiste omstandigheden om de top te bereiken.

En welke werknemer wil nu niet (bijna) iedere dag fluitend naar zijn werk? Daar aan mee mogen werken gaf mij enorm veel energie.

Een nieuwe fase

En dan besluit je dat het tijd wordt voor een nieuwe fase. Althans… dat besloot ik. 

Een fase met iets meer tijd voor kinderen, kleindochter, vrienden, hobby’s, reizen etc. Maar ook voor het voortzetten van mijn passie om mensen in hun kracht te zetten of eigenlijk hun kracht te laten (her)vinden.

Een boeiende coachopleiding gecombineerd met mijn jarenlange ervaring als manager/directeur/bestuurder vormt een goede ondergrond. Nu ben ik een aantal weken verder…..en ik ervaar dat het nog helemaal niet meevalt je nieuwe voornemen soepeltjes vorm te geven.

Ik voel innerlijke belemmeringen, ben soms onzeker en zoekende, vraag me af hoe ik mijn doel het beste kan bereiken. En wat blijkt de oplossing? Ik ben op zoek gegaan naar een coach, die mij helpt mijn eigen vragen zelf te beantwoorden. Hoe heerlijk is dat! Ik word er in ieder geval een ”blij mens” van!

Deze ervaring gun ik iedereen en daarom ben ik vastberaden om de mensen die ik coach hetzelfde gevoel mee te geven. Het gevoel dat je niet vast zit op één plaats, maar dat er mogelijkheden zijn om te ontwikkelen en te groeien. Zowel als persoon als in het bedrijf waar je werkt.